Hjem Bryghuset Øllet          
   

 

 


 

 

Læs om vores øl
Friskbrygget øl
Besøg os
   


 

Vi er medlem af Danske Bryghuse

 

 

 

Om os

 

Virklund Bryghus er grundlagt i 2005 som det første bryghus i Silkeborg kommune siden Neptun Bryggeriet lukkede i 1990. De første øl blev introduceret i marts 2006 og siden har vi ikke stået stille. Vi laver ales med fokus på smag, friskhed og kvalitet. Den gode smagsoplevelse sikres gennem omhu og pertentlighed under hele bryggeprocessen.

Virklund Bryghus brygger udelukkende på gode friske råvarer. Alle vore øl er upasteuriserede og ufiltrerede for den rene friske smags skyld. Vi kalder det friskbrygget specialøl.

Alt omkring øllet laver vi selv: brygning, lagring, tapning og etikettering. Så alt vores øl er fremstillet i Virklund af os selv på vores eget bryghus. Det er derfor vi kalder det et bryghus.

 

En historie fra det virkelige liv...
I 1985 i en kælder på Danmarks Tekniske Universitet begyndte vores brygmester, Claus Tarstrup, at gøre sine første spæde erfaringer udi den ædle bryggekunst. Opdagelsen af øllets mangfoldighed blev starten på en brændende passion for friskbrygget øl.

Passionen blev yderligere næret af 10 år i Californien hvor den amerikanske mikrobryggeri udvikling blev fulgt på nærmeste hold. Hyppige rejser til alle egne af USA og Canada blev kombineret med en aktiv opsøgning af lokale øl. Inspireret af den store variation og høje kvalitet af de mange nye øl, begyndte Claus i 1995 igen at brygge øl. Ølbrygningen blev en afstressende nærmest meditativ aktivitet der kunne afkoble presset fra arbejdet med startups, kapitalfonde, internet telefoni og sikkerhedssoftware. Samtidigt opstod ideen til at starte eget bryghus når familien engang igen skulle vende hjem til Danmark.

Vel hjemme i Danmark igen var lysten til at starte eget bryghus vokset endnu større. Inspireret af besøg på det nystartede Wintercoat og ikke mindst Grauballe Bryghus, gik Claus igang med at starte Virklund Bryghus. Hele 2005 gik med at undersøge markedet for brygudstyr, finde egnede lokaler, indrette lokaler, indhente tilladelser og modtage og klargøre alt udstyr. I december 2005 var alt således på plads - nu kunne der endeligt brygges øl.

Den 31 marts 2006 åbnede vi dørene for første gang, med tre bryg klar til salg, Virklunds Påske Ale, Pale Ale og Amber Ale. I august 2006 kom Martin Rademacher til bryghuset som brygger, så blev vi to til at lave alt det gode øl. Historien er først lige begyndt.......

   
   
   
 

  Copyright © 2006-2011 Virklund Bryghus, tlf. 6126 9266

 
Om os  
Home