Hjem Bryghuset Øllet          
   

 

 

 

 


Læs om vores øl
Køb øllet
Besøg bryghuset
   

 

 

 

Friskbrygget specialøl

 

Ja, det kalder vi det. Med friskbrygget forsøger vi med et enkelt ord at beskrive vores tilgang til det at lave så autentisk og ægte øl som muligt. Vore øl brygges udelukkende på traditionelle ingredienser og fuldmodner ved eftergæring på flasken eller fustagen.

Vi laver alt omkring øllet selv, så den øl du køber er altså brygget, lagret og tappet i Virklund på bryghuset af os selv. Derfor kan vi stå inde for kvaliteten og den gode smag.

Friskbrygget vil derfor sige at den øl du får er under stadig udvikling i bryghuset såvel som i flasken. Det starter med at gæren får mindst tre uger til at gøre sit arbejde med at tilføre øllet smag, fylde og alkohol. Derefter kommer øllet på flaske hvor gæren igen får mindst tre uger til at tilføre øllet brus, og så er øllet klar til at blive drukket. Denne sekundære gæring er med til at give øllet sin unikke smag og duft som kun denne metode opnår. Friskbrygget er også vort ord for det engelske "Real Ale".

Vi mærker øllet med både tappedato og mindst holdbar til dato. Så kan du altid selv se hvor gammelt øllet er. Du kan endda blive en så stor ølkender at du finder ud af om du bedst kan lide den enkelte øl efter tre eller seks måneder på flaske, eller måske flere år! - det er ret spændende som øllet kan udvikle sig. Selv har bryggeren smagt 50 år gammel porter og 40 år gammel påskebryg, det var stadig godt øl.

Da øllet er uflitreret kan det forekomme uklart i glasset især hvis øllet er blevet transporteret for nyligt. Blot et par dage oprejst i køleskabet vil sikre at øllet kan skænkes fuldstændigt klart da kølingen hjælper med til at klare øllet og få bundfaldet til at sætte sig. Ved servering af øllet ved 8-10 grader samt forsigtig skænkning fra flasken vil det være fuldstændigt klart i glasset. De typer øl vi laver må gerne være lidt uklare i glasset, det betyder bare at der er smag og vitaminer i øllet.

 

   
   
   
 

  Copyright © 2006-2011 Virklund Bryghus, tlf. 6126 9266

 
Om os  
Home